Τυχαία φωτογραφία

grapsan

Site συνθετών

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ

kalogiru

Η Αντωνία Καλογήρου, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο με καθηγητή τον Max Hallecker. Πήρε δίπλωμα μονωδίας από το Ελληνικό Ωδείο, με ‘Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο (τάξη Γιολάντας ντι Τάσσο). Ταυτόχρονα κέρδισε την υποτροφία Μαρία Κάλλας και συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό κοντά στην Jane Berbie, τον Jose van Dam και τον Arrigo Pola. 
Έχει παρακολουθήσει Master Classes των: Δ. Χωραφά, R. Knoll, Sheryll Milnes, Ghena Dimitrova, Anna Tomowa-Sintow, καθώς και το Opera Studio της Ακαδημίας Santa Cecilia στη Ρώμη υπό την επίβλεψη της Renata Scotto.
Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς (G.Verdi της Πάρμας και Tito Schipa).To 1997, κέρδισε το Α’ Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Μαρία Κάλλας στην κατηγορία Oratorio-Lied. ‘Εκανε το οπερατικό της ντεμπούτο ερμηνεύοντας τον ρόλο της Διδούς (H. Purcell, Διδώ και Αινείας). Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής ως Αμέλια (Χορός Μεταμφιεσμένων), Eλιζέτα (Ο Μυστικός Γάμος), Παμίνα (Ο Μαγικός Αυλός), Μικαέλα (Κάρμεν), Mιμί (Μποέμ), Νέντα (Οι Παλιάτσοι), Άννα (Ναμπούκο), Βασίλισσα (Κώστας Καρυωτάκης). Έχει ερμηνεύσει την Ανίνα στην παραγωγή της Τραβιάτα στο Μ. Μ. Α. υπό την διεύθυνση του Richard Bonynge. Έχει συνεργαστεί με την Όπερα Θεσσαλονίκης ως Μιμί (Μποέμ) και με την Όπερα Δωματίου.
Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κύπρο, Βέλγιο, Ελβετία, Νορβηγία) και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την μουσική baroque, ερμηνεύοντας μεγάλο αριθμό από καντάτες του J. S. Bach. 

 

Κέντρο πληροφορικής Computer Action
Διαφήμιση
Σχεδιασμός και επιμέλεια: