Τυχαία φωτογραφία

grapsan

Site συνθετών

ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ο Ηλίας Περδίκης γεννήθηκε στο Δάτο Καβάλας το 1958 και κατοικεί στην Κομοτηνή όπου υπηρετεί ως καθηγητής Μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Κατέχει Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, Πτυχίο Ωδικής, Πτυχίο  Αρμονίας, Πτυχίο Αντίστιξης, Πτυχίο Ενοργάνωσης, Πτυχίο Φούγκας, Δίπλωμα Σύνθεσης. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και κατέχει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης» του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει Πιστοποίηση στο Πρόγραμμα «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών στην εκπαίδευση».

Το 1985  διορίζεται  σε οργανική θέση, ως μόνιμος Καθηγητής μουσικής του Σχολείου ΚΕΝΕ Κομοτηνής της Εργατικής Εστίας του Υπουργείου Εργασίας. Το 1990 διορίζεται ως Καθηγητής Μουσικής στην Β/θμια Εκπ/ση,. Το 1993 τοποθετείται ως Διευθυντής του νεοϊδρυθέντος Μουσικού Γυμνασίου Κομοτηνής, και το 1996 τοποθετείται  ως Διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου –Λυκείου Κομοτηνής, θέση στην οποία υπηρετεί έως και το σχολικό έτος 2002-2003. Τα ακαδημαϊκά έτη 2003-2004 και 2004-2005  υπηρετεί ως αποσπασμένος καθηγητής στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου διδάσκει, κατόπιν ανάθεσης, τα μαθήματα : «Εθνομουσικολογία του Παρευξείνιου χώρου» και «Εισαγωγή στον Πολιτισμό των Παρευξείνιων λαών». Το 2008 τοποθετείται ως Διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής και από το 2011 υπηρετεί ως Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής. Δίδαξε ως  Επιμορφωτής στα ΠΕΚ Αλεξανδρούπολης, στο υποχρεωτικό πρόγραμμα της Α΄ φάσης επιμόρφωσης Καθηγητών Μουσικής, στο γνωστικό αντικείμενο : «Διδακτική επιμέρους μαθημάτων και δειγματικές διδασκαλίες σε εικονική τάξη».

Από το 1970 υπηρέτησε ως Ιεροψάλτης σε διάφορους Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής  και το 1979  διορίζεται ως πρωτοψάλτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Το 1980 ιδρύει και διευθύνει τη Βυζαντινή Χορωδία του Καθεδρικού Ναού Κομοτηνής και την παιδική χορωδία «Ευαγγελίστριας» Κομοτηνής. Το 1982 ιδρύει και διευθύνει την Παραδοσιακή Χορωδία του συλλόγου Καππαδόκων Ν. Ροδόπης, «Ο Μέγας Βασίλειος». Από το 1984 και εντεύθεν υπηρετεί ως Καθηγητής σε Μουσικές Σχολές και Ωδεία (Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στο Θρακικό Ωδείο, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου «Φαέθων» της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης, Μουσική Σχολή του Δήμου Αιγείρου, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου «Θάμυρις» Ορεστιάδας). Το 2003 αναλαμβάνει την διεύθυνση της μικτής  χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενορίας Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής. Παρακολούθησε πλήθος Σεμιναρίων, Συνεδρίων του ΥΠΕΠΘ, Ανοικτού Πανεπιστημίου και άλλων φορέων.

Από το 1984 μέχρι σήμερα έχει  εκδώσει και δημοσιεύσει τα παρακάτω βιβλία (θεωρητικά – παιδαγωγικά και συλλογές ύμνων και τραγουδιών) και έχει αρθρογραφήσει σε επιστημονικά και πολιτιστικά Περιοδικά, έντυπα και ημερήσιο Τύπο.

Εκδοθέντα βιβλία:

1. Θεωρία Βυζαντινής Μουσικής.

2. Τυπικό και Υμνολογία.

3. Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής τευχ. Α΄.

4. Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής Τευχ. Β΄.

5. Μουσική Ανθολογία τ. Α΄

6. Μουσική Ανθολογία τ. Β΄

7. Μουσική Ανθολογία τ. Γ΄.

8. Συλλογή Δημοτικών Τραγουδιών σε Βυζαντινή Παρασημαντική.

9. Μέθοδος Ελληνικής – Βυζαντινής Μουσικής (ISBN:960-8022-05-3).

Έχει εκδόσει C.Ds με Βυζαντινούς Ύμνους και Παραδοσιακά τραγούδια. Μελοποίησε ποιήματα των: Χαλίλ Γκιμπράν, Κορίνας Χάρη, Μαρίας Δημάση κ.ά

Έχει λάβει αρκετούς επαίνους και διακρίσεις  από το ΥΠΕΠΘ και από διάφορους φορείς και συλλόγους, για τις χορωδίες που κατά καιρούς διηύθυνε και για την γενικότερη καλλιτεχνική του διαδρομή, καθώς επίσης και για την Παραδοσιακή Χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Κομοτηνής στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Μουσικής του Υπουργείου Παιδείας (δύο φορές  1ο Βραβείο στους περιφερειακούς αγώνες, και δύο φορές το 3ο Πανελλήνιο Βραβείο στους τελικούς). Επίσης έλαβε ειδικές Διακρίσεις και Βραβεύσεις, από το Δήμο Κομοτηνής, την Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, τον Ροταριανό  Όμιλο, την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής  κ.ά.

Είναι μέλος  διαφόρων πολιτιστικών και Μορφωτικών συλλόγων, διατελέσας Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κομοτηνής, Μέλος: της Ε.Λ.Μ.Ε.  Ροδόπης, του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Θράκης, του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης, του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Κομοτηνής, του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Ροδόπης .


Κέντρο πληροφορικής Computer Action
Διαφήμιση
Σχεδιασμός και επιμέλεια: