Τυχαία φωτογραφία

grapsan

Site συνθετών

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

kats

Γεννήθηκε στην Αλεξ/πολη το 1971. Ξεκίνησε να μαθαίνει Αρμόνιο σε ηλικία 14 ετών. Μετά από 2 χρόνια μεταπήδησε στις σπουδές πιάνου και ταυτόχρονα ξεκίνησε τις σπουδές των θεωρητικών της μουσικής. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Αλεξ/πολης το 1988 και ακολούθως έλαβε πτυχίο του τμήματος Ειδίκευσης ‘‘Επιμελητής Κοινωνικής Πρόνοιας’’ του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου το 1989. Από το 1989 σπούδασε στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσ/νικης απ’ όπου έλαβε το Πτυχίο Αρμονίας το 1992 με καθηγητή τον Δημήτρη Αθανασιάδη και το πτυχίο Ενοργάνωσης το 1993 με καθηγητή τον Θεόδωρο Ζαρίμπα. Ταυτόχρονα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης του Σύγχρονου Ωδείου Θεσ/νικης. Παρακολούθησε μαθήματα Φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξ/πολης και υπηρέτησε στην Στρατιωτική Μουσική της ΧΙΙ Μεραρχίας στην Αλεξ/πολη ως Φλαουτίστας από το 1993 έως τον Δεκέμβριο του 1994.Το 1995 δίδαξε μουσική στην Νίψα του Δήμου Τραϊανούπολης ως Επιμορφωτής της Ν.Ε.Λ.Ε. Το 1999 εξέδωσε C.D. με τραγούδια του με τίτλο ‘‘Λευκά Τριαντάφυλλα’’ και το 2000 το δεύτερο προσωπικό του CD με τίτλο ‘‘SOUNDCOLORS’’. Το 2000 έλαβε το Πτυχίο Αντίστιξης με καθηγητή τον Γ. Ιωαννίδη και το 2002 το Πτυχίο Φυγής με τον ίδιο καθηγητή με βαθμό Άριστα. To 2000 συμμετείχε σε ηχογράφηση C.D. για τον Σύλλογο το ‘‘Χαμόγελο του Παιδιού’’, το 2006 σε ηχογράφηση για την θεατρική παράσταση του έργου του Λόρκα “Το σπίτι της Περνάλντα Άλμπα” και το 2008 για τις ‘‘ΒΑΚΧΕΣ’’ του ΕΥΡΙΠΙΔΗ σε σκηνοθεσία του Νίκου Ζερβόπουλου και μουσική Βαγγέλη Μάμμου. To 2011 έγραψε μουσική για την Θεατρική ομάδα «Διδύραμβος» με έργο τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου και σκηνοθέτη την Μαρία Βίτσα. Από το 1996 έως σήμερα είναι καθηγητής Αρμονίου και θεωρητικών στο Ωδείο «ΦΑΕΘΩΝ» στην Αλεξ/πολη. Κατά καιρούς συμμετείχε σε διάφορες συναυλίες είτε ως μέλος Χορωδίας είτε ως Φλαουτίστας. Παράλληλα με τις μουσικές του δραστηριότητες ασχολήθηκε με την Πληροφορική και εξειδικεύτηκε στα προγράμματα μουσικής σημειογραφίας «Sibelius»καθώς και στα προγράμματα Cubase κ.α.  Κατά το σχολικό έτος 2003 - 04 προσλήφθηκε από την Α΄ βαθμια Εκπαίδευση ως Ωρομίσθιος Εκπαιδευτικός Μουσικός στο 3ο Δημοτικό Φερών, κατά το σχολικό έτος 2004-05 στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χιλής και στο Δημοτικό Σχολείο Μαΐστρου και το 2005-06 στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χιλής και στο 3ο Δημοτικό Αλεξ/πολης. Το 2006 ολοκλήρωσε παγκόσμιο ηλεκτρονικό λεξικό συνθετών έντεχνης μουσικής της περιόδου από το 800 μ.χ. έως και σήμερα. Το 2009 έγραψε Μουσικό Παραμύθι με τίτλο «ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΑΣΟΣ» για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Αρχιμουσικός στο Δήμο Φερών και τον Οκτώβριο του 2011 διετέλεσε Αρχιμουσικός στην Ν. Βύσσα του Δήμου Ορεστιάδας και το 2012 στην Μαϊστρο του Δήμου Αλεξ/πολης. Τον Ιανουάριο του 2009 έλαβε το Δίπλωμα Σύνθεσης με καθηγητή τον Αθανάσιο Τρικούπη με βαθμό Άριστα. Την ίδια χρονιά δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σύστημα μουσικής σύνθεσης του ονόματος του "Oktapus" http://www.youtube.com/watch?v=V0TXUX9pMpA

Τον Απρίλιο του 2010, το έργο του «SOUNDWAVES» για ορχήστρα ερμηνεύτηκε από το New Music Ensemble του Πανεπιστημίου Lakehead του Καναδά στο Οντάριο με Δ/ντη ορχήστρας τον Έλληνα καθηγητή Άρη Καραστάθη.

Το 1997 συμμετείχε στην ίδρυση της Μουσικής Εταιρείας Αλεξ/πολης.

 

 

 

 

Κέντρο πληροφορικής Computer Action
Διαφήμιση
Σχεδιασμός και επιμέλεια: